Diğer
Permanent URI for this collectionhttps://hdl.handle.net/20.500.12573/1338
Browse
Browsing Diğer by Author "Acar, Neşe"
Now showing 1 - 1 of 1
- Results Per Page
- Sort Options
Article Türk Kahvesi Tüketilen Mekânların Seçimini Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesi: Nevşehir Örneği(Muş Alparslan Üniversitesi, 2019) Çizmeci, Bülent; Acar, Neşe; Çakırbaş, Ali; 0000-0002-7722-6003; 0000-0002-2217-5392; 0000-0002-9830-1463; AGÜ; Çizmeci, Bülent; 01. Abdullah Gül UniversityDünyanın pek çok yerinde üretilen ve farklı biçimlerde sunulan kahvenin kültür hayatımızın_x000D_ zenginleşmesinde de önemli katkıları olduğu görülmektedir. İşletmelerin rakiplerine göre farklılığını_x000D_ gösterebilmek için kahvenin sunulduğu mekânlarda önemli rol oynamaktadır. Çalışmada Türk_x000D_ kahvesinin gelişim süreci anlatılmış ve Nevşehir örneğinde Türk kahvesi tüketilen mekânların_x000D_ seçimini etkileyen faktörlerin belirlenmesi, Türk kahvesi tüketim amacı ve tüketim alışkanlıkları_x000D_ tespit edilmeye çalışılmıştır. Araştırma, Türk kahvesi tüketen 409 kişi üzerinde anket tekniği_x000D_ kullanılarak yapılmıştır. Belirlenen beş faktörün algılanma düzeylerinin demografik değişkenlere_x000D_ göre farklılık gösterip göstermediğini test etmek için yapılan tek yönlü varyans (MANOVA) analizi_x000D_ sonucu tüketicilerin eğitim durumu, meslek ve gelirleri itibariyle farklılıklar bulunmuştur. Yapılan_x000D_ t-Testi sonucunda ise tüketicilerin cinsiyetleri itibariyle hizmet düzeyi ve fiziki ortam olarak_x000D_ adlandırılan faktörlerin algılanmasında, medeni duruma göre ise fiziki ortam adlı faktörün_x000D_ algılanmasında farklılık bulunmuştur.
