Santrifüj Altı Yaş Şekerde Gerçek Zamanlı Renk Analizi ve Hata Tespiti - (:unkn) unknown (My University, 2025)
Şeker üretim prosesi santrifüjleme lapa alma yıkama kurutma ve ambalajlama işlemlerinden oluşmaktadır Proje kapsamında planlanan renk analiz sistemi bu noktada kurutma öncesi şekerin paketlemeye ya da eritmeye gitmesine karar verilecek aşamada yer alacaktır Proje konusu ürün hatalı şeker olarak adlandırılan sarı şekerin tespit edilmesini ve müdahale edilerek kaynatma kazanına geri aktarılmasını sağlayacak Böylece sarı şeker sağlam olan şekere karışmadan yeniden işlenebilecek Diğer taraftan laboratuvar ortamında ICUMSA standardına uluslararası şeker renk kalite standardı göre yapılan şeker renk ölçümleri üretim ortamında yaş şekerden gerçek zamanlı olarak gerçekleştirilebilecek Renk analiz sistemi helezonlu taşıma tekniğiyle çalışan üretim bandının uygun olan kısımlarından görüntü alacaktır Sürekli alınan görüntüler işlenerek renk analizi yapılacaktır Rengin kritik değişimlerinde tahliye kapağı açılarak hatalı şekerin üretime tekrar dahil edilmesi sağlanacaktır Bütün analiz sonuçları ve oluşan istisnai durumlar gerçek zamanlı olarak görüntülenecek ve veritabanına kaydedilecektir Bu sayede laboratuvar ortamında yapılan renk analiz çalışması yaş şeker üzerinden yürütülecektir